Kuka on urakoitsija ja mitä hän tekee - tutustu ammattiin!

Kuka on urakoitsija ja mitä hän tekee - tutustu ammattiin!

Keittiön ovien vaihto - uuden ilmeen loihtiminen helposti

by Mario Freeman

Keittiö on monelle kodin sydän ja samalla yksi sen eniten käytetyistä huoneista. Sen myötä keittiön ulkonäölläkin on merkittävä vaikutus kodin kokonaisilmeeseen ja tunnelmaan. Tuntuuko, että keittiöstäsi puuttuu jotain? Erilaiset korjaukset ja remontit voivat olla kalliita ja aikaa vieviä, mutta usein jo pelkällä keittiön ovien vaihdolla saa aikaiseksi uskomattoman paljon uutta ilmettä. Tässä blogissa kerromme, mitä asioita kannattaa huomioida keittiön ovien vaihdon yhteydessä.

Kaapistojen ovien uudistus - suunnittelu on kaiken a ja o

Keittiön ovien vaihto on helppoa, mutta vaatii hieman ennakkosuunnittelua ja valintoja. Ensimmäinen ja tärkein valinta on valita oikeanlaiset ovet. Erilaisia ovia on tarjolla valtavasti, joten aluksi on hyvä miettiä, minkä tyyppiset ovet sopivat omaan keittiöön parhaiten. Esimerkiksi klassiset puiset ovet luovat rustiikkista ja kodikasta tunnelmaa, kun taas modernit ja sileäpintaiset ovet luovat puolestaan minimalistisempaa ilmettä keittiöön.

Kannattaa mitata ovet huolellisesti

Myöskin tärkeä huomioitava seikka ovien valinnassa on niiden koko. Keittiönkaapit on usein valmistettu vakioleveydellä, mikä voi rajoittaa ovivaihtoehtoja. Kannattaakin mitata nykyiset ovet tarkasti ja varmistaa, että uudet ovet sopivat niihin mitoitukseltaan. Jos kaapit ovat itse tehdyt tai poikkeavat standardimitoista, voi olla tarpeen teettää uudet ovet mittatilauksena.

Ovien myötä vaihdetaan yleensä myös saranat

Keittiön ovien vaihto vaatii usein myös uudet saranat. Jos uudet ovet eroavat vanhoista esimerkiksi paksuudeltaan, voi olla tarpeen vaihtaa myös saranat. On hyvä varmistaa, että saranat kestävät ovien painon vääntymättä. Jos et ole varma miten saranat kiinnitetään tai ovet niihin, on mahdollista pakata ammattilainen keittiön ovet vaihtamaan.

Vanhat ovet tulee kierrättää materiaalin mukaan

Ennen uusien ovien asentamista, täytyy vanhat ovet poistaa kaapistoista. Tämä voi olla hieman työlästä, mutta ei vaadi erityisosaamista. Ovet voi yleensä irrottaa vetämällä tai kääntämällä tietyistä pisteistä - huomioitavaa on kuitenkin, että joissain tapauksissa ovet on asennettu kiinni juuri sopivalla paineella, ja niitä on kiskottava voimakkaasti, jotta ne irtoavat. Kun uudet ovet on hankittu ja vanhat poistettu, ovat uudet ovet valmiit asennettavaksi paikalleen. Sopivalla etäisyydellä olevat ovet eivät myöskään kolhiinnu niitä avattaessa.

Näiden vinkkien avulla on mahdollista saada helposti ja nopeasti uutta ilmettä omaan keittiöön. Keittiön ovista kannattaa rohkeasti valita oma persoonallinen, kodikas ja toimiva tyyli. Tärkeintä on, että lopputulos on silmää miellyttävä, mutta myös käytännöllinen ja keittiöön sopiva. Muistathan, että yksinkertaisesti vaihtamalla keittiön ovet voi saada suuren muutoksen aikaan, ilman suurempaa remonttia.


jaa  

minusta

Kuka on urakoitsija ja mitä hän tekee - tutustu ammattiin!

Urakoitsija on ammattinimike, jota kuulee usein rakennus- ja remonttimaailman yhteydessä. Mutta mitä urakoitsija tarkalleen tekee ja millaisia tehtäviä heidän työnsä kätkee sisälleen? Tässä blogissa avaamme tarkemmin urakoitsijoiden maailmaa ja annan vinkkejä siitä, mikä tekee urakoitsijasta hyvän. Urakoitsijan työ liittyy läheisesti rakennus- tai remonttityöhön. He voivat olla esimerkiksi itsenäisiä ammatinharjoittajia tai työskennellä osana isompaa yritystä. Urakoitsijan tehtäviin voi kuulua monenlaisia asioita riippuen projektista, mutta usein he vastaavat yhden työmaan kokonaisuudesta ja sen tiimoilta erilaisista tehtävistä, kuten aikataulutuksesta, työvoiman johtamisesta ja viestinnästä muiden työmaalta löytyvien ammattilaisten kanssa. Jos haluat lukea lisää urakoitsijoista ja heidän työnkuvastaan, kannattaa jatkaa blogin lukemista! Toivotamme sinulle miellyttäviä lukuhetkiä blogin parissa!

tag