Kuka on urakoitsija ja mitä hän tekee - tutustu ammattiin!

Kuka on urakoitsija ja mitä hän tekee - tutustu ammattiin!

Kaivinkoneen hankinta maanrakennukseen on järkevää

by Mario Freeman

Kaikessa rakentamisessa talopohjasta tiepohjiin ja rannan muokkauksesta mökkitontin raivaukseen tarvitaan maanrakennusta ja maansiirtoa. Näihin puolestaan tarvitaan aina ammattimaista välineistöä, jotta työ sujuu nopeasti ja turvallisesti. Pelkkä kuokka ja kottikärryt eivät enää näinä päivinä riitä, vaan tarvitaan järeämpää kalustoa.

Koneen hyvä laatu on usein tae työn laadulle

Maansiirtoon erikoistuneella firmalla on tavallisesti sorakuorma-autoja, erikokoisia kaivinkoneita eri tarkoituksiin sekä kuljetuskalustoa, jolla voi hoitaa lavettikuljetuksia. Telakaivinkoneet ovat kuitenkin kaikkein tärkeimmät työkoneet itse maan muokkauksessa. Rantojen muokkaukseen voi käyttää tavallisiakin kaivinkoneita, mutta vesistöjen ruoppaus vaatii jo erityistä merikalustoa.

Kaivinkoneella onnistuu sekä maan kaivaminen että tasoitus. Koska kaivinkoneesta puuttuvat renkaat, joiden tilalla on telaketjut, sillä voi kulkea mitä epätasaisemmalla maaperällä ja kone kulkee silti vakaasti ja tasapainossa. Tämä on olennaisen tärkeää maansiirtotöissä.

On upeaa, että nykyään yksityinenkin talonrakentaja voi tilata palveluita tarvitsemiinsa maansiirtotöihin. Korkeallakin teknologialla varustetut firmat saattavat urakoida yksityisen rakentajan projektin nopealla aikataululla ehkä isompien projektien välissä. Tästä syystä on järkevää ottaa arkailematta yhteyttä muutamaan maanrakennusfirmaan ja kilpailuttaa tarjoukset. Etenkin kaivinkoneen hankinta maanrakennukseen on tärkeää, ja tässä työssä voi kaivinkoneen moderni satelliittitekniikka säästää aikaa, jolloin työ sujuu suunniteltuakin nopeammin.

Luotettava koneisto auttaa projektin hallinnassa - kaivinkoneen hankinta rakennustyömaalle 

Kaikki maansiirtoprojektit on tärkeää suunnitella huolella etukäteen. Usein on kyse yhteistyöstä ja sen saumattomasta sujumisesta. Kun tontille tai tiepohjalle on tuotava maata tai kiviainesta, on hyvä, että kaivinkone on siellä juuri oikealla hetkellä valmiina. Ja sama toisinpäin eli kun maata on kuljetettava pois, on hyvä että sorakuorma-auto on paikalla valmiina, jotta työt eivät jämähdä paikoilleen. Tämä saattaa olla ongelmana maansiirtotöissä, joiden aikataulutusta ei ole suunniteltu huolella.

Satelliittitekniikka nopeuttaa kaivuu- ja maantasoitustyötä huomattavasti, sillä sen avulla maapohjasta voidaan tehdä tasainen ja vaakasuora ilman erillistä mittaamista. Tämä onnistuu siksi, että kaivinkoneen näytöltä näkyy, millä korkeudella kaivaminen milläkin hetkellä tapahtuu.

Kun maansiirtotöiden sopimusta tehdään, on hyvä ottaa huomioon myös se mahdollisuus että jokin kone rikkoontuu. Tällaisesta tilanteesta tulee olla maininta sopimuksessa ja selvitys siitä, miten tilanne hoidetaan, jotta työaikataulu ei viivästy.

Oikeanlaisen ja oikeankokoisen kaivinkoneen hankinta maanrakennukseen on kannattavaa siinäkin mielessä, että ympäristölle aiheutuneet vahingot tulevat minimoiduiksi. Järeään työhön järeä kone, kevyempään työhön kevyempi kone takaavat sen, että työmaata ympäröivääkään maastoa ei turhaan möyritä.


jaa  

minusta

Kuka on urakoitsija ja mitä hän tekee - tutustu ammattiin!

Urakoitsija on ammattinimike, jota kuulee usein rakennus- ja remonttimaailman yhteydessä. Mutta mitä urakoitsija tarkalleen tekee ja millaisia tehtäviä heidän työnsä kätkee sisälleen? Tässä blogissa avaamme tarkemmin urakoitsijoiden maailmaa ja annan vinkkejä siitä, mikä tekee urakoitsijasta hyvän. Urakoitsijan työ liittyy läheisesti rakennus- tai remonttityöhön. He voivat olla esimerkiksi itsenäisiä ammatinharjoittajia tai työskennellä osana isompaa yritystä. Urakoitsijan tehtäviin voi kuulua monenlaisia asioita riippuen projektista, mutta usein he vastaavat yhden työmaan kokonaisuudesta ja sen tiimoilta erilaisista tehtävistä, kuten aikataulutuksesta, työvoiman johtamisesta ja viestinnästä muiden työmaalta löytyvien ammattilaisten kanssa. Jos haluat lukea lisää urakoitsijoista ja heidän työnkuvastaan, kannattaa jatkaa blogin lukemista! Toivotamme sinulle miellyttäviä lukuhetkiä blogin parissa!

tag